20/12/2018: Cold War

Pawel Pawlikowski

Als filmfresco en tijdskroniek heeft COLD WAR een bijzonder gebalde vertelstijl. Er zijn geen scènes of personages te veel. Elke scène en ieder personage hebben hun betekenis in het verhaal. De muziek en de fotografie dragen mee het dramatisch karakter van de film, wat het effect van het tijdsfresco completeert. Met zijn beelden van het rurale leven en zijn thema van communisme versus kapitalisme lijkt COLD WAR een Poolse Novecento. Pawlikowski’s oogverblindende beelden, cameravoering en belichting versterken deze vergelijking. Met dit opmerkelijk zuinige verschil: Pawlikowski doet in een tijdsduur van amper 89 minuten waarvoor Bertolucci er meer dan 300 nodig had. (Dirk Michiels, Filmmagie)

Lier

Contactpersoon: 
Ivan Van Netelbosch
Adres: 
Bist, 7
Telefoon/e-mail: 
0475/294279
E-mail: 
ivan.vannetelbosch@skynet.be
Profiel: 
Ieder filmseizoen start midden september en eindigt rond de Paasperiode. De vertoningen vinden plaats om de veertien dagen, op donderdagavond om 20.00 uur, in cinema Variétés, gelegen in de Antwerpsestraat te Lier, op wandelafstand van de Grote Markt. Iedere film wordt deskundig ingeleid, aangevuld met een bondig informatieblad over de film. Meer info op https://kalliopee.wordpress.com

Toegangsprijzen

Niet-leden: 
€8.00
Leden: 
€7.00
Info:: 
Het lidgeld bedraagt 7 euro voor het eerste gezinslid en 3 euro vanaf het tweede. Deze lidkaart geeft korting op het inkomticket en ieder lid krijgt om de twee maanden een nieuwsbrief (digitaal of via de post, naar wens) met de programmainformatie.
onomatopee