11/12/2018: Lazzaro felice

Regie: Alice Rohrwacher
Met: Sergi López, Alba Rohrwacher, Nicoletta Braschi
Duur: 90 minuten

Lazzaro, een jonge landbouwer, leeft in de Inviolata, een gehucht ver van de moderne wereld, waar de markiezin Marquise Alfonsina de Luna de plak zwaait. Het leven van de boeren is altijd onveranderd gebleven, ze worden uitgebuit, en op hun beurt misbruiken ze de goedheid van Lazzaro. Op een zomer raakt hij bevriend met Tancredi, de zoon van de markiezin. Een vriendschap die zo kostbaar is dat het hem in een andere tijd zal brengen en Lazzaro naar de moderne wereld zal leiden. (Filmmagie en Cinenews.be)

Rohrwacher filmt in de geest van de Italiaanse meesters met in het achterhoofd de prille films van een Fellini, van een Pasolini, maar met in het hart de cinema van de Taviani’s, Scola en vooral Olmi. LAZZARO FELICE, dat in se gaat over de fundamentele veranderingen die Italië de jongste dertig jaar heeft doorgemaakt, is een goedmoedige fabel met het hart op de juiste plaats die diep doet nadenken. (Freddy Sartor, Filmmagie)

Voor de volledige bespreking: https://www.filmmagie.be/review/lazzaro-felice

Hasselt

Telefoon/e-mail: 
Uitsluitend via e-mail
E-mail: 
filmmagiehasselt@gmail.com
Profiel: 
De Hasseltse afdeling van Filmmagie programmeert iedere dinsdag om 20 uur een interessante film die in Hasselt niet in het commerciële circuit te zien was. Door de fusie met filmclub Méliès wordt er iets meer aandacht besteed aan Franse films dan elders in Vlaanderen. De films worden vertoond in Kinepolis Hasselt, in de regel in zaal 13. Elke film wordt kort ingeleid.

Toegangsprijzen

Info:: 
Onze lidkaart van 10 euro kan je tien voorstellingen lang gebruiken. Je betaalt dan aan de inkom de kortingsprijs van 5 euro per ticket. Zonder tienbeurtenkaart geldt het tarief van Kinepolis. De tienbeurtenkaarten zijn te koop voor elke voorstelling bij de Filmmagiekassa.