13/12/2018: Home

Fien Troch

De communicatie tussen de personages die Fien Troch bedenkt, verloopt altijd uiterst moeizaam. Hun relaties zijn getekend door intens gemis: een doodgereden kind in Een ander zijn geluk, een verdwenen meisje in Unspoken en afwezige ouders in Kid. Trochs nieuwe film HOME slaat deels een andere weg in. De kloof tussen de personages, tussen jongeren en volwassenen, is dieper dan ooit, maar ditmaal zijn ze aanwezig in elkaars bestaan, te aanwezig zelfs.
Trochs nieuw ingeslagen richting bracht haar twee publieksprijzen op Film Fest Gent en eerder de Orrizonti-prijs voor Beste Regie op het filmfestival van Venetië – haar eerste erkenning op een groot festival. (Bjorn Gabriels, Filmmagie)

Voor de volledige bespreking: https://www.filmmagie.be/review/home

Voor praktische informatie kan je terecht op: https://filmuniversiteitieper.wordpress.com

Ieper

Contactpersoon: 
Lutgard Vinckier
Adres: 
Canadalaan 21, 8902 Zillebeke
Telefoon/e-mail: 
057/46 60 45
E-mail: 
lutgard.vinckier@telenet.be

Toegangsprijzen

Niet-leden: 
€7.00
Info:: 
Een individuele kaart voor de reeks van tien films kost 45 euro, een gezinskaart voor twee personen 70 euro. Wie jonger is dan twintig jaar of ouder dan 65 jaar betaalt voor tien films slechts 40 euro (individueel) of 65 euro (gezin). Leden van het CCI of FilmMagie betalen slechts 6 euro op vertoon van hun lidkaart.
onomatopee