20/12/2018: Loveless

Andrej Zvjagintsev

De vraag naar de mooiste scène ooit is niet eenvoudig te beantwoorden. De meest hartverscheurende daarentegen komt misschien wel uit Loveless van Andrej Zvjagintsev. Een koppel dat gaat scheiden maakt ruzie over wie de twaalfjarige zoon Aljosja meeneemt - ze willen hem niet, ze willen elk samen met hun nieuwe partner met een schone lei beginnen. Naar een internaat dan maar? En daarna kan hij naar het leger. Maar dan blijkt dat het kind alles gehoord heeft...
(Evelien Van Vessem, Filmmagie)

Andrej Zvjagintsev is steevast een beelddichter, maar ditmaal fungeert zijn camera als een oog dat aangeeft hoe belangrijk het is om te kijken om anderen te kunnen zien. Niet toevallig zoomt hij in de natuur in op details terwijl het liefdeloos koppel in de stad blind blijft voor omgeving én kind. Dit pijnlijk visueel gedicht is voer voor wie de pijn voelt die hij/zij ziet. (Ivo De Cock, Filmmagie)

Voor de volledige besprekingen:
https://www.filmmagie.be/review/loveless
https://www.filmmagie.be/review/loveless-0

Voor praktische informatie kan u terecht op: https://filmuniversiteitieper.wordpress.com

Ieper

Contactpersoon: 
Lutgard Vinckier
Adres: 
Canadalaan 21, 8902 Zillebeke
Telefoon/e-mail: 
057/46 60 45
E-mail: 
lutgard.vinckier@telenet.be

Toegangsprijzen

Niet-leden: 
€7.00
Info:: 
Een individuele kaart voor de reeks van tien films kost 45 euro, een gezinskaart voor twee personen 70 euro. Wie jonger is dan twintig jaar of ouder dan 65 jaar betaalt voor tien films slechts 40 euro (individueel) of 65 euro (gezin). Leden van het CCI of FilmMagie betalen slechts 6 euro op vertoon van hun lidkaart.
onomatopee