18/01/2019: The Square

Ruben Östlund

Zoals in 'Play' en 'Turist fileert hij met Gouden Palmwinnaar THE SQUARE het groepsdenken en het superieure, of zichzelf superieur wanende gedachtegoed van de gegoede progressieve klasse in zijn thuisland Zweden.
Östlunds morele satire is opnieuw schrijnend herkenbaar. Hij legt de vinger op de blijvende tweespalt tussen armoezaaiers en de bevoorrechte klasse, tussen overste en ondergeschikte, tussen volwassene en kind, tussen vrouw en man.
Östlund houdt een spiegel voor, in het volle besef dat hijzelf en zijn kijkers zichzelf in de ogen kijken. Net als het gelijknamige kunstwerk is THE SQUARE geen vrijplaats voor vertrouwen en begrip, maar wel een ontluistering van als grote waarden vermomde lethargie en hypocrisie.
(Bjorn Gabriëls, Filmmagie)

Voor de volledige bespreking: https://www.filmmagie.be/review/square
Voor praktische informatie: https://www.wervik.be/nieuws/the-square

Wervik

Contactpersoon: 
Sven Hollebeke
Adres: 
Speiestraat 16, 8940 Wervik
Telefoon: 
056 95 24 02
E-mail: 
sven_hollebeke@filmmagie.be
Profiel: 
De Gezinsbond, de bibliotheek van Wervik en GC Forum slaan de handen in elkaar en brengen vanaf het cultuurseizoen 2016-2017 onder de naam Ciné Forum een filmprogrammatie. Zondagmiddag wordt de vaste afspraak voor familiefilms. Op vrijdagavond komen de volwassen films op het grote scherm. Met de ondersteuning van het kritische filmblad Filmmagie hoopt Ciné Forum de mensen van Wervik en omstreken te bereiken en zich op te werpen als een beginnende filmclub in de Westhoek. Alle begin is moeilijk en daarom start Ciné Forum met films die een hybride positie innemen tussen publieksfilm en indie of gewaagdere producties. Iedereen is welkom om het filmmedium verder te exploreren, samen met ons. Tickets kunnen bekomen worden aan de balie vrije tijd in het stadhuis, de bibliotheek en GC Forum. Meer info vind je op de website http://www.wervik.be/cin-forum

Toegangsprijzen

Niet-leden: 
€5.00
Leden: 
€4.00
Lidkaart info: 
Voorlopig geen officiële lidkaart. Wel korting voor mensen die aangesloten zijn bij de Gezinsbond. Tickets volwassen films: € 5, € 4 voor leden van de Gezinsbond Tickets familiefilms: € 5, € 3 voor leden van de Gezinsbond
onomatopee