19/03/2019: Werk ohne Autor

Regie: Florian Henckel von Donnersmarck
Met: Tom Schilling, Sebastian Koch, Paula Beer e.a.
Duur: 183'

Geïnspireerd door kunstenaar Gerhard Richter knoopt Florian Henckel von Donnersmarck in Werk ohne Autor weer aan bij de even persoonlijke als politieke geschiedschrijving uit Das Leben der Anderen. Nazi-Duitsland en de communistische DDR laten geen ruimte voor artistieke vrijheid, maar het verlangen naar waarheid en schoonheid roept toch een nieuwe kunstopvatting in het leven. Liefde, haat, familie, macht, kunst, geschiedenis en politiek: alles komt samen in Werk ohne Autor. (Filmmagie en Cinenews.be.)

Hasselt

Telefoon/e-mail: 
Uitsluitend via e-mail
E-mail: 
filmmagiehasselt@gmail.com
Profiel: 
De Hasseltse afdeling van Filmmagie programmeert iedere dinsdag om 20 uur een interessante film die in Hasselt niet in het commerciële circuit te zien was. Door de fusie met filmclub Méliès wordt er iets meer aandacht besteed aan Franse films dan elders in Vlaanderen. De films worden vertoond in Kinepolis Hasselt, in de regel in zaal 13. Elke film wordt kort ingeleid.

Toegangsprijzen

Info:: 
Onze lidkaart van 10 euro kan je tien voorstellingen lang gebruiken. Je betaalt dan aan de inkom de kortingsprijs van 5 euro per ticket. Zonder tienbeurtenkaart geldt het tarief van Kinepolis. De tienbeurtenkaarten zijn te koop voor elke voorstelling bij de Filmmagiekassa.
onomatopee