25/06/2019: Ce magnifique gâteau! - Bloeistraat 11

Ce magnifique gâteau! vertelt het verhaal van vijf verschillende personages: een getroebleerde koning, een pygmee van middelbare leeftijd die in een luxehotel werkt, een mislukte zakenman op expeditie, een verloren gelopen portier, en een jonge deserteur. Deze Belgische animatiefilm heeft een pak prijzen gewonnen op festivals. (Cinenews.be.)
In Bloeistraat 11 brengen twee onafscheidelijke beste vriendinnen de laatste zomervakantie van hun kindertijd samen door. Naarmate de zomer vordert beginnen hun lichamen te morfen en draait een ongemakkelijk gevoel neer over hun vriendschap. De puberteit lijkt vastbesloten om hun band te onderbreken. (Kortfilm.be).

Regie: Ce magnifique gâteau!: Emma De Swaef & Marc James Roels
Bloeistaat 11: Nienke Deutz
Duur: 44' en 9'

Hasselt

Telefoon/e-mail: 
Uitsluitend via e-mail
E-mail: 
filmmagiehasselt@gmail.com
Profiel: 
De Hasseltse afdeling van Filmmagie programmeert iedere dinsdag om 20 uur een interessante film die in Hasselt niet in het commerciële circuit te zien was. Door de fusie met filmclub Méliès wordt er iets meer aandacht besteed aan Franse films dan elders in Vlaanderen. De films worden vertoond in Kinepolis Hasselt, in de regel in zaal 13. Elke film wordt kort ingeleid.

Toegangsprijzen

Info:: 
Onze lidkaart van 10 euro kan je tien voorstellingen lang gebruiken. Je betaalt dan aan de inkom de kortingsprijs van 5 euro per ticket. Zonder tienbeurtenkaart geldt het tarief van Kinepolis. De tienbeurtenkaarten zijn te koop voor elke voorstelling bij de Filmmagiekassa.
onomatopee