25 Jaar Pixar in Milaan

De kriskras over onze planeet reizende tentoonstelling "PIXAR - 25 Years of Animation" is momenteel in Milaan te zien. Een aanrader voor de liefhebber van animatiefilm die in de buurt is. De expo geeft een blik achter het succesverhaal van Pixar, van de eerste korte computeranimatie LUXO JR. (1986) over de grote kanonnen als MONSTERS & CO (2001), TOY STORY 1, 2 en 3, RATATOUILLE (2007), WALL-E (2008), UP (2009) tot CARS 2 (2011) plus een vooruitblik op BRAVE die aanstaande zomer uitkomt.

Grote aandacht gaat naar het voorbereidende ontwerp- en tekenwerk waar geen computers aan te pas komen. Volgens grote baas John Lasseter werken er bij Pixar bijna evenveel 'traditionele' kunstenaars (zij maken tekeningen, schilderijen, pastels, sculpturen) als 'digitale' specialisten.
De tentoonstelling die liefst 500 stukken telt, toont fantastisch tekenwerk maar legt ook haarfijn uit wat er bij het maken van een computeranimatiefilm allemaal komt kijken. De in het Italiaans en het Engels gepresenteerde expo, loopt nog tot 14 februari in het Padiglione d'Arte Contemporanea (PAC), Via Palestro 14 (metro Palestro).

Volgende stop wordt de Kunsthalle in het Duitse Bonn, waar de tentoonstelling vanaf 6 juli meer dan een half jaar lang halt houdt.

http://www.mostrapixarmilano.it

LUK MENTEN

Geschreven door