Adieu Michel Duchaussoy (1938-2012)

Nog twee films met Michel Duchaussoy hebben we te goed voor het doek definitief valt. In de nieuwe Asterix film AU SERVICE DE SA MAJESTE neemt de populaire Franse komiek de rol van het Gallische stamhoofd Abraracourcix op zich en in tv-film L’AFFAIRE GORDJI zal hij de legendarische Franse president François Mitterand op het grote scherm brengen. Deze films zijn voltooid en komen niet in gevaar door het onverwachte overlijden van de acteur.

De in Valenciennes geboren Duchaussoy heeft in meer dan 150 films gespeeld. Hij werkte met grote regisseurs zoals Bernard Tavernier (LA VIE ET RIEN D’AUTRE) en Claude Chabrol (LA FEMME INFIDELE). Doorbreken bij het grote publiek deed hij in JEU DE MASSACRE van Alain Jessua in 1967. Duchaussoy waagde zich ook aan stemmenwerk. Zo was hij het die Vito Corleone van een stem voorzag in de gedubde versie van THE GODFATHER van Francis Ford Coppola.

Toch zal hij misschien nog meer in de theaterwereld herinnerd worden. Duchaussoy maakte van 1967 tot 1984 deel uit van het prestigieuze staatstheater Comédie Française in Parijs en ontving in 1983 een Molière voor zijn rol van koning Theseus in Jean Racine's Phèdre . De Molière is een belangrijke prijs in Frankrijk.

Geschreven door NIELS LAVEREN