Anima: Richard de ooievaar oogt uitstekend

Aangename verrassing zaterdagnamiddag 4 maart op de voorlaatste dag van het Brusselse animatiefilmfestival Anima: RICHARD THE STORK (Richard de ooievaar). Deze lange computeranimatiefilm, bedoeld voor een groot publiek, is voor 35 procent Belgisch. Hij heeft vaart, is snedig verteld en grappig. Maar het is wel tot oktober wachten eer hij in de Belgische zalen komt.

Hoofdfiguur is het door ooievaars geadopteerde musje Richard dat denkt een ooievaar te zijn en dus mee wil vliegen naar Afrika. Maar hij mist het vertrek en gaat dan maar alleen op tocht. Onderweg krijgt hij hulp van Olga, een uil met complexen, en van Kiki, een verwaande discoparkiet uit een karaokecafé. Producent Eric Goossens van de Belgische animatiestudio Walking the Dog (Brussel en Genk) vertelde ons dat RICHARD THE STORK al verkocht is aan meer dan 40 landen, inclusief de VS.

Deze Duits-Belgisch-Luxemburgs-Noorse coproductie heeft een budget van 10 miljoen euro. Met een ploeg die schommelde tussen de 20 en de 100 animatoren is bij Walking the Dog twee jaar aan de film gewerkt. RICHARD THE STORK (regie Toby Genkel en Reza Memari) komt dit voorjaar uit in een tiental Europese landen. De belangrijkste release is die in Duitsland, op 11 mei. Voor Frankrijk en België blijft het wachten tot oktober. Op de avantpremière tijdens Anima werd de Engelse versie vertoond. Een Vlaamse dubbing moet nog gemaakt worden.

Geschreven door LUK MENTEN
 
onomatopee