Avant-première Embrace of the Serpent

Wie graag wil kennismaken met de geheimen van het Amazonewoud, kan op dinsdag 22 februari om 19u naar de avant-première van het uitstekende EMBRACE OF THE SERPENT/ EL ABRAZO DE LA SERPIENTE in cinema Galeries (Galerij Sint-Hubertus, hartje Brussel, vlak bij Centraal Station), in aanwezigheid van de Vlaamse hoofdacteur Jan Bijvoet.

In deze Colombiaanse epoquefilm van filmmaker Ciro Guerra volgen we Karamakate, een sjamaan en laatst overlevende van zijn stam. Hij reist samen met de Duitse etnoloog Theodor Koch-Grünberg en de Amerikaanse botanist Richard Evans Schultes door het Amazonewoud, op zoek naar de heilige plant yakruna. Guerra haalde zijn inspiratie uit de dagboeken van de Duitse en de Amerikaanse wetenschappers. De spraakmakende zwart-witfilm mocht reeds wat prijzen in ontvangst nemen (onder meer op het voorbije Filmfestival van Cannes) en was dit jaar genomineerd voor een Oscar van beste niet-Engelstalige film.

Filmmagie-recensent Karel Deburchgrave was alvast enthousiast en schreef in onze maarteditie: “De Colombiaanse filmmaker Ciro Guerra vertelt na Los viajes del viento en La sombra del caminante een visueel overweldigend verhaal dat tussen verschillende tijdsperiodes meandert, een beetje zoals de Amazone zelf. Die Amazone is de zoon van de anaconda, beweert Karamakate verwijzend naar de mythe van het serpent dat neerdaalde van de Melkweg en de aarde zoende. Geïnspireerd door de dagboeken van de Duitse etnoloog Theodor Koch-Grünberg en de Amerikaanse botanist Richard Evans Schultes is deze fascinerende zwart-witfilm, gesproken in negen verschillende talen, niet alleen een odyssee door de Amazone, maar ook een vernietigende kritiek op onze rubberkolonisatie. (…) Naast de inheemse cast is het genieten van onze Vlaamse topacteur Jan Borgman Bijvoet."

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ihNGXZD0U6c

Waar: Cinema Galeries, Brussel

Wanneer: dinsdagavond 22 maart, om 19:00u.

Hoe: verstuur asap een mailtje naar info@filmmagie.be

Geschreven door AMBER PAULUS