Filmfestival van Rotterdam: Belgische dag

Dankzij de wereldpremière van LA TENDRESSE (foto), de nieuwe film van Marion Hänsel en onder meer ook de aanwezigheid van de Belgische filmers Fien Troch (KID) en Peter Brosens (HET VIJFDE SEIZOEN), die graag vragen uit het publiek beantwoordden na een van de screenings van hun film, leek het zondag wel een Belgische dag in Rotterdam op het Filmfestival.

“Na een periode met donkere films was de tijd rijp voor een meer optimistische film. Ik was er klaar voor!” Zo onthulde Marion Hänsel tijdens de première van de film die na afloop met met een warm applaus werd begroet.
LA TENDRESSE is het niet eens zo ongewone want vrij herkenbare verhaal dat draait rond de ouders van een jonge kerel die in Frankrijk een ski-ongeval krijgt. Zijn ouders leven al 15 jaar gescheiden van elkaar maar besluiten vanuit België toch maar samen naar Frankrijk te reizen om er hun zoon op te pikken. Onderweg, ter plaatse en op de terugtocht leren we de kleine kantjes van de man en de vrouw kennen al komt de kijker niet te weten waarom het koppel precies uit elkaar is gegaan. Maar dat is dan ook van geen enkele belang. Een heel eenvoudig gegeven dat ook op anekdotische, goedmoedige, bijna liefdevolle manier en niet zonder humor af en toe, door Marion Hänsel wordt ontvouwd. Met vooral een Olivier Gourmet (als de vader) in zeer goede doen. En ja, ook de zoon heeft in het skioord de grote liefde gevonden.

Geschreven door FREDDY SARTOR
 
onomatopee