Franstalig België in Cannes

Onze Franstalige landgenoten mogen nog enkele films toevoegen aan het lijstje films voor het komende Filmfestival van Cannes (16 tot 27 mei). ERNEST ET CELESTINE (foto) van Stéphane Aubier en Vincent Patar (Panique au Village) werd geselecteerd voor de niet onbelangrijke nevensectie Quinzaine des Réalisateurs. De animatiefilm werd gemaakt samen met de Franse regisseur Benjamin Renner.

David Lamberts debuutfilm HORS LES MURS is één van de zeven films van La Semaine de la Critique. Ook Amélie van Elmbt, een andere debutante, mag haar film LA TETE LA PREMIERE tonen in Cannes in Association du Cinéma Indépendant pour sa Diffusion. AU CUL DU LOUP, het langspeelfilmdebuut van Pierre Duculot tenslotte zal in het kader van Cannes Cinéphiles te zien zijn.

Eerder al raakte bekend dat A PERDRE LA RAISON van de Brusselse filmmaker Joachim Lafosse werd geselecteerd voor het officiële programma: het cinefiele Un Certain Regard.

De Vlamingen mogen dus voor het eerst sinds 2007 geen langspeelfilms afvaardigen. Gelukkig zijn er nog de kortfilms van de filmstudenten Emilie Verhamme en Leni Huyghe. Eerder hadden we het al over de andere Belgische films in Cannes. http://www.filmmagie.be/nieuws/de-belgen-cannes

Geschreven door NIELS LAVEREN