Geoffrey Enthoven te gast in Cinematek

Geoffrey Enthoven (foto), met zijn jongste komedie HASTA LA VISTA! nog altijd bezig aan een rondje langs de filmfestivals wereldwijd , is op 17 april te gast in de Cinematek in Brussel voor een zogenaamde DUO-avond. Hij zal zijn eigen film LES ENFANTS DE L’AMOUR, zijn wonderbaarlijk langspeeldebuut uit 2002, inleiden samen met WONDERLAND van Michael Winterbottom.

Enthoven, die ook voor televisie werkt, verantwoordt zijn keuze als volgt: “LES ENFANTS DE L’AMOUR, mijn eerste langspeelfilm, is voor velen ook mijn meest persoonlijke, al komt het verhaal uit een documentaire die ik wou maken in opdracht van een Franstalige vzw die opkomt voor de rechten van het kind in een echtscheiding(...) Tijdens mijn lange ritten tussen Wallonië en Gent luisterde ik naar Michael Nymans prachtige soundtrack voor WONDERLAND, terwijl ik dacht aan dat gezin en hoe ze zich zouden kunnen voelen. De verscheurdheid en tragiek, maar ook de menselijkheid en hoop in die situatie, voelde ik ook bij het bekijken van WONDERLAND, dat gaat over drie zussen - gewone mensen - die proberen te overleven in de grootstad Londen(...) WONDERLAND is nog altijd een van onze (producent Mariano Vanhoof en ik) favoriete films. Ondanks de totaal verschillende verhalen hebben toeschouwers dezelfde emotionele reactie bij het zien van LES ENFANTS DE L’AMOUR als bij WONDERLAND. ”

Een DUO-avond is een avondvullend gastprogramma samengesteld door een persoonlijkheid uit de wereld van de film. Enthoven heeft zijn strepen verdiend met tragikomische films zoals VIDANGE PERDUE en MEISJES. Bedoeling van een dergelijke avond is dat de gast een film uit zijn eigen oeuvre koppelt aan een film die grote invloed op zijn werk heeft gehad. Aan het publiek wordt de mogelijkheid geboden om met de filmer in dialoog te treden.

Geschreven door NIELS LAVEREN