Golden Globes - winnaars

THE DESCENDANTS van Alexander Payne is de grote winnaar van de uitreiking van de Golden Globes in Los Angeles. De film, die van de 8ste februari af in de bioscoop in België te zien zal zijn, is verkozen tot Beste Film en de hoofdrol, George Clooney tot Beste Acteur.

Beste Actrice was Meryl Streep (THE IRON LADY) die al voor de 8ste keer een Golden Globe kreeg. THE ARTIST van de Franse filmer Michel Hazanavicus, werd verkozen tot Beste Komedie, de hoofdrol Jean Dujardin tot Beste Komisch Acteur. De film kreeg ook een Golden Globe voor de Beste Muziek van Ludovic Bource, uitgevoerd door het Brussels Philharmonic.

Het is trouwens al de tweede keer dat het Brussels Philharmonic een Golden Globe krijgt toegewezen; eerder was dat het geval voor de muziek die Howard Shore in 2005 schreef voor The Aviator van Martin Scorsese. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Golden Globes dat een Franse film tot Beste Film (in de categorie Komedie) werd gekozen.

Nog enkele laureaten: Beste Buitenlandse Film voor de Gouden Beer A SEPARATION, Beste Animatiefilm: DE AVONTUREN VAN KUIFJE van Steven Spielberg, intussen al goed voor meer dan één miljoen toeschouwers in België. Beste Regie: Martin Scorsese (HUGO), Beste Scenario: Woody Allen voor MIDNIGHT IN PARIS. Beste Nevenrollen waren er voor Octavia Spencer (THE HELP) en Christopher Plummer (BEGINNERS). Michelle Williams ten slotte kreeg als Marilyn Monroe een Golden Globe als Beste Actrice in een comedy of musical.

http://www.goldenglobes.org/

Geschreven door FREDDY SARTOR
 
onomatopee