Jonge Filmfans reeks keert terug in oktober

In het najaar pakken Bozar, Flagey en Cinematek traditiegetrouw opnieuw uit met de Jonge Filmfans reeks. Bedoeling is jonge cinefielen vertrouwd te maken met ‘planeet Cinema’. Bekende en minder bekende klassiekers van over de hele wereld staan op het programma. De reeks loopt door tot mei 2013.

Elk van de drie cinema’s heeft een eigen specialisatie. In Bozar worden de populaire klassiekers geprogrammeerd, Studio 4 in Flagey brengt cinema voor de liefhebbers van film bij het ontbijt en in Cinematek worden de zelden vertoonde meesterwerken gebracht. Onder andere The Circus (foto) (Charles Chaplin), A Bug’s Life (Paul Terry en Max Fleischer) en Singin’ In The Rain ( Stanley Donen en Gene Kelly) zullen een terugkeer naar het witte doek beleven in de maand oktober. De rest van het programma zal binnen afzienbare tijd beschikbaar zijn, maar vast staat al dat deze klassiekers erbij zullen zijn: Dumbo, Finding Nemo, The Wizard of Oz, The Adventures of Robin Hood, Les demoiselles de Rochefort,…

Vanaf dit seizoen zullen de vertoningen ook onderverdeeld worden in verschillende thema’s om de toegankelijkheid voor kinderen te bevorderen. Circus en kermis, de ruimte, het woud en zijn mysteries, mens en dier en let’s dance zijn enkele voorbeelden ervan. Eén keer per maand zullen de films in Cinematek ook ingeleid worden, en dit uiteraard op maat van de jonge kijkers.

Jonge Filmfans 2012-2013 vindt plaats van 3 oktober tot en met 26 mei en is goed voor liefst 60 vertoningen. Meer informatie en het volledige programma voor oktober vind je terug op www.cinematek.be.

Geschreven door NIELS LAVEREN
 
onomatopee