Kubrick in Brussel

Stanley Kubrick (1928-1999) (foto), een van de belangrijkste filmmakers van de twintigste eeuw, is in Brussel te gast – virtueel dan wel – en de hoofdstad van Europa zal dat geweten hebben.

De prachtige tentoonstelling ‘Stanley Kubrick Photographer’ - fotograaf en het maken van even sprekende als sfeerrijke snapshots was het eerste beroep van de latere filmer - loopt nog tot en met 1 juni in de Bozar, in het KMSK in Brussel. En daarnaast dragen ook Flagey en Cinematek hun steentje bij om het werk van de befaamde cineast-visionair-perfectionist de plaats te geven die hem toekomt. In de Cinematek loopt er nog tot en met 16 juni een warm aan te bevelen retrospectieve, Flagey pakt uit met een filmcyclus van het vroegere werk van de meester: ‘Kubrick: jaren 50’ met vertoningen van o.m. Killer’s Kiss (1954), The Killing (1956) en Paths of Glory (1957).

Tenslotte organiseert Flagey op 15 en 16 mei twee concerten met muziek uit beroemde Kubrickfilms zoals Eyes Wide Shut, Barry Lyndon en A Clockwork Orange. Op 15 mei verzorgt Jan Michiels, de Elisabeth-wedstrijdlaureaat, de muziek terwijl op 16 mei Trio Talweg langskomt.

Meer info op www.flagey.be

Geschreven door NIELS LAVEREN