Legendarische horrorsoundtracks live in concert

Horrorfilms zijn alomtegenwoordig dezer dagen en het filmfestival van Gent bedient de liefhebbers van het genre op hun wenken met een uniek filmconcert in de Capitole.

De horrorfilm staat dit jaar centraal op Film Fest Gent. Eregast op de 2019 World Soundtrack Awards (18 oktober) is Marco Beltrami, die vooral gekend is vanwege zijn scores voor talloze horrorfilms, met op kop uiteraard de Scream-franchise. Een avond eerder kan je in Capitole terecht voor Hollywood Nightmares. Het concert van Brussels Philharmonic wordt een hommage aan de (oude en moderne) klassiekers van het horrorgenre. Aan iconische films geen gebrek, want op het programma staan King Kong (1933, muziek van Max Steiner), The Bride of Frankenstein (1935, Franz Waxman), Dr. Jekyll and Mr. Hyde (1941, alweer Waxman) en Psycho (1960, Bernard Herrmann). In het geval van Dracula koos Philharmonic uit de vele filmversies (met muziek van James Bernard of John Williams) de schitterende soundtrack van Wojciech Kilar voor Bram Stoker’s Dracula in een regie van Francis Ford Coppola.

Behalve de ‘usual suspects’ maken ook hybrides (The Fly), serial killers (Silence of the Lambs), duivelaanbidders (Rosemary’s Baby), spoken (A Ghost Story) en weerwolven (Wolf) hun opwachting. Eén ding is alvast zeker: op deze avond passeren talloze legendarische componisten de revue, van Franz Waxman tot Bernard Herrmann, van Ennio Morricone tot Howard Shore. Voor wie denkt dat horror alleen maar kippenvel garandeert: met dit concert ontdek je tevens de donkerromantische en zelfs lyrische kant van het genre.

Tickets

Geschreven door RUTGER PENNE