Locarno lauwert Belgische film

Nadat het gerenommeerde filmfestival dit jaar een plejade van oude gloriën in de bloemetjes werd gezet - stuk voor stuk acteurs en actrices die hun strepen in de Europese cinema ruim hebben verdiend - , van Alain Delon tot Harry Belafonte, van Charlotte Rampling tot Mylène Demongeot en Elsa Martinelli is het dit weekend het moment van de waarheid want raakt het palmares bekend.

Alvast is bekend dat MOBIL HOME (foto), de eerste langspeelfilm van François Pirot, die eind augustus in België in de bioscoop wordt uitgebracht, werd gelauwerd met de Tweede Prijs van de Jeugdjury.

Het in de Belgische Ardennen opgenomen MOBIL HOME gaat over de vriendschap tussen twee jongemannen. Naar verluidt zou het “de eerste road movie uit de filmgeschiedenis zijn die ter plaatse blijft trappelen”.

François Pirot is in het film gebeuren in het Franstalige landsgedeelte geen onbekende. In een vorig leven was hij actief als scenarist; Zo schreef hij voor Joachim Lafosse de scenario’s van Elève Libre en Nue Propriété.

Geschreven door FREDDY SARTOR
 
onomatopee