Macabere komedie Le magasin des suicides opent Annecy

Het wereldwijd belangrijkste animatiefilmfestival in het Franse Annecy is maandagavond geopend met de avantpremière van de lange tekenfilm LE MAGASIN DES SUICIDES (foto) van Patrice Leconte. Gelach, gegniffel en binnenpret bij de projectie en voornamelijk positieve reacties achteraf. De prent gaat over een winkeltje waar kandidaat-zelfmoordenaars alle mogelijke materiaal kunnen kopen om een einde aan hun dagen te maken.

Leconte, een routinier van de 'gewone' speelfilm (o.a. de populaire Les Bronzés-prenten) koos er in zijn vrije bewerking van de roman van Jean Teulé voor zijn personages ook te laten zingen. LE MAGASIN DES SUICIDES , tegelijk zwartgallig en licht op de hand, komt vanaf 26 september zowel in Frankrijk als België in roulatie. Op de openingsavond was in wereldpremière ook een schitterende Disneyproductie te bewonderen: de korte film PAPERMAN van John Kahrs.

Zaterdagavond 9 juni worden de prijzen bekendgemaakt en weten we of de bizarre poppenfilm OH WILLY... van Emma De Swaef en Marc James Roels ook hier de jury kon bekoren. De film won pas de Grote Prijs en de Publieksprijs op het animatiefilmfestival van Zagreb. Eerder dit jaar werd hij al bekroond op het Holland Animation Festival in Utrecht.

Geschreven door LUK MENTEN
 
onomatopee