Natasha van Roman Klochkov bekroond op Anima

In het Belgische luik van Anima heeft de korte tekenfilm NATASHA (foto) van Roman Klochkov zondag een van de drie (elk met 2500 euro gespekte) hoofdprijzen gewonnen. Het is zijn eerste professionele werk. Administrators (2006), Klochkovs eindwerk aan de Gentse filmschool KASK, won destijds prijzen in binnen- en buitenland.
 
Het 14' durende filmpje draait rond de naar Europa gevluchte Russische beer Nicolaï, die zijn geliefde Natasha wil bewijzen dat hij geen loser is door zo snel mogelijk immigratiepapieren te bemachtigen.

Dat blijkt moeilijker dan gedacht. Het door uitstekende muziek voortgestuwde grappige verhaaltje zit verpakt in een exuberante tekenstijl en een explosie van kleur. 

De twee andere prijzen van 2500 euro gingen naar LA BOÎTE DE SARDINES (9') – charmant maar met een venijnig slot – van Louise-Marie Colon en DUO DE VOLAILLES, SAUCE CHASSEUR (6') – een kippenpaar opgejaagd door een schietgrage vos - van Pascale Hecquet.

SHATTERED PAST (zie bespreking in FM 620 p. 10) van KASK-student Boris Sverlov kreeg de prijs voor de beste Belgische studentenfilm. Het volledige palmares staat op www.animatv.be

Geschreven door LUK MENTEN