Offscreen Filmfestival gaat laatste twee weken in

Het Offscreen Filmfestival in Brussel is halfweg. De aanwezigheid van gasten als regisseur Ruggero Deodato (CANNIBAL HOLOCAUST) en het concert van de B-Movie Orchestra waren een verademing voor de liefhebbers van cultfilms.

En hiermee zijn de laatste twee weken ingezet. Vandaag nog kan u om 17u in de Cinematek naar een legendarische verfilming van THE FALL OF THE HOUSE OF USHER (foto) gaan kijken, een adaptatie door Roger Corman van het verhaal van gothhorrormeester Edgar Allan Poe met in de hoofdrol de met een diepe grafstem voorziene gentleman Vincent Price. Hij zou later nog in veel Poe-adaptaties van Corman meespelen, zoals THE RAVEN.

Vrijdag dienen de cultfilmfans met stip te markeren in hun agenda’s. In Cinema Rits zullen in de namiddag enkele gastsprekers hun opwachting maken om te praten over de aantrekkingskracht van cultfilms. Onder de naam The Good, The Bad and The Ugly of Cult komen Jamie Sexton, Russ Hunter en I.Q. Hunter hun expertise delen met het publiek om daarna samen de discussie aan te gaan. Het bijwonen van de lezingen en het debat is gratis, maar je dient je wel te registreren via ils@offscreen.be.

Op donderdag, vrijdag en zaterdag is Umberto Lenzi te gast. De alweer tachtigjarige Italiaanse regisseur staat bekend om zijn low budget films. Hij brengt zijn opmerkelijke prenten ROME ARMED TO THE TEETH (pulp flikkenfilm) en NIGHTMARE CITY (prettig gestoorde zombie exploitation) mee.

Zeker niet te missen om (nog) eens op het grote scherm te zien, is THE SHINING (zondag 25 maart, 20.00, Cinema Novo Brussel), de horrorklassieker van Stanley Kubrick met een onnavolgbare, bezeten Jack Nicholson in de hoofdrol.

Op vrijdag 30 maart mag THE PEOPLE UNDER THE STAIRS van Wes Craven het festival afsluiten in de Cinematek.

Het Offscreen Filmfestival loopt nog tot het eind van de maand. Meer info en de volledige programmatie vindt u op de website www.offscreen.be.

Geschreven door NIELS LAVEREN
 
onomatopee