One Shot Cinema: A Ghost Story

Maandelijks kiest Film Fest Gent een onuitgegeven film om iedere donderdag te vertonen bij de Gentse bioscoop Sphinx Cinema. Ditmaal krijgt het emotionele liefdessprookje A GHOST STORY van David Lowery toch minstens een beetje de aandacht die het verdient.

In A GHOST STORY zien we Rooney Mara en Casey Affleck samen aan het werk, net als in David Lowery's vorige romance Ain't Them Bodies Saints. Na een dodelijk ongeval waart Affleck ('M.') rond als spook, iconisch gehuld in een laken, in het huis van zijn alleen achtergebleven geliefde, C.. "A GHOST STORY is een mijmering over liefde, rouw en tijd. Over de vraag of een spook moet vasthouden aan het verleden of bevrijding moet vinden in de eeuwigheid. (...) Componist Daniel Hart gaf de film zijn etherische en golvende melodieuze structuur", zo schrijft Ivo De Kock in de dvd-bespreking van de film, die wordt gepubliceerd in het juli-augustusnummer. Voor wie de zaalvertoningen mist, rest nog de kans om de film thuis op het kleine(re) scherm te zien.

Eerdere films die Film Fest Gent redde van de vergetelheid, zij het in beperkte Gentse kring, waren My Friend Dahmer van Mark Meyers (ook een pareltje) en vorige maand A Sort of Family van Diego Lerman. Film Fest Gent heeft sinds 2017 zijn jaarwerking verder uitgebreid met naast One Shot Cinema ook Film Fest Gent on Tour: een maandelijkse avant-première die simultaan in een tiental Vlaamse locaties plaatsvindt. Het grootste filmfestival van Vlaanderen loopt zo mee met de trend van filmfestivals om het hele jaar door in de zalen te aanwezig te zijn. Ook het Filmfestival van Oostende, MOOOV en Courtisane, om er maar enkele te noemen, organiseren vertoningen buiten hun vaste filmfestivalperiode.

A GHOST STORY speelt in Sphinx Cinema op 14, 21 en 28 juni.

Geschreven door CHARLOTTE TIMMERMANS
 
onomatopee