Op setbezoek bij De Ludwigs, nieuwe serie van Nickelodeon

Jongerenzender Nickelodeon pakt binnenkort uit met de nieuwe serie DE LUDWIGS, waarin vijf pleegkinderen op zoek gaan naar hun pleegouders nadat die op avond spoorloos verdwijnen. Anoosha, Daniel, Sam, Yara en nieuwkomer Benny stuiten tijdens hun zoektocht op heel wat familiegeheimen. De jongerenzender belooft een serie vol mysterie, avontuur en komische situaties. Filmmagie ging in Aalsmeer op de filmset even de sfeer opsnuiven.

De televisiestudio’s in Aalsmeer werden omgebouwd tot een typisch Amsterdams grachtenpand, dat in het bezit is van de rijke pleegouders en ook dienst doet als museum. Voor de kinderen is het huis een droom: er is een speelkamer met een gigantische televisie en elk kind heeft een eigen rijkelijk gevulde kamer die hun persoonlijkheid typeert. In Daniels kamer staan talloze trofeeën en de kamer van Sam, de enige Belgische acteur van het vijftal, is het walhalla voor een jonge wetenschapsliefhebber. Alle kamers zijn tot in de kleinste details uitgewerkt: zelfs de kasten werden bevoorraad. Dat Erik en Kate Ludwig zeker geen armoezaaiers zijn, is duidelijk. Zeker wanneer je op de set rondloopt en van de ene prachtige kamer naar de andere wandelt. De kinderen lijken het al goed met elkaar te vinden en maken plezier wanneer de camera niet draait. Ze zijn klaar om aan een nieuw avontuur te beginnen. Nickelodeon heeft er wederom voor gezorgd dat alles er picobello uitziet, en dat niet alleen het verhaal, maar ook het decor de kijkers zal aanspreken.

Waar gaat DE LUDWIGS over? “De serie begint met de aankomst van Benny, de krullenbol die zich bij de familie voegt nadat hij al bij andere pleeggezinnen bot ving”, zegt een medewerkster. Het gezin ontvangt hem met open armen en hij bouwt een hechte band op met de vier andere pleegkinderen. Maar wanneer Erik en Kate spoorloos verdwijnen na een avondje opera, moeten de kinderen op hun hoede zijn. De buitenwereld mag absoluut niet weten dat ze alleen thuis rondlopen, want de kans bestaat dat ze dan uit elkaar worden gehaald.

De rollen van Erik en Kate Ludwig worden vertolkt door Bastiaan en Tooske Ragas, die in het echte leven ook lief en leed delen. Bastiaan is een Nederlandse zanger, musicalacteur en schrijver. Tooske is gekend als zangeres en televisiepresentatrice. De rollen van de pleegkinderen zijn weggelegd voor Rosaline Lantink (Anoosha), Timo Verbeek (Benny), Yassine El Ouardi (Daniel), Cedric van Abbeele (Sam) en Luca Hollestelle (Yara). Ook Cees Geel en Kees Hulst maken hun opwachting.

Op maandag 9 mei gaat de serie in première op Nickelodeon. In België en Nederland wordt de serie van maandag tot donderdag uitgezonden om 19:20 uur. In het voorjaar worden de eerste 20 afleveringen op ons losgelaten. Na het EK Voetbal en de zomervakantie, zullen de resterende 20 afleveringen te zien zijn. DE LUDWIGS mikt op kinderen van 6 tot 12 jaar, al benadrukken de makers dat ook volwassenen zullen kunnen genieten van deze spannende serie.  

De plot lijkt wat weg te hebben van Het Huis Anubis, de Nickelodeonserie die in 2006 bij jongeren immens populair was. En dat is niet de enige gelijkenis: ook van DE LUDWIGS komt een Engelstalige versie eraan. Al is er op dat vlak een klein verschil met Het Huis Anubis: de serie zal niet worden opgenomen in Amerika, maar de Amerikaanse cast en crew  zakken af (na de opnames van de Nederlandse versie) naar Nederland. Zo kunnen ze de buitenscènes die werden opgenomen in Amsterdam makkelijk opnieuw filmen. De Engelstalige versie zal te zien zijn in tal van landen over de hele wereld. Intussen zijn de makers al wel bezig met een vervolg op het eerste seizoen. “Het is eens iets anders dan wat onze kinderen tegenwoordig op televisie te zien krijgen. Het wordt een leuke serie met veel avontuur en mysterie, die kinderen elke week aan het scherm zal kluisteren”, klinkt het bij de makers.

Geschreven door SAVANNAH GELUYKENS & AMBER PAULUS
 
onomatopee