Op setbezoek van Wat mannen willen

Na het Nederlandse Mannenharten komt er een Vlaamse versie van Männerherzen (Simon Verhoeven). Met de romantische komedie WAT MANNEN WILLEN is acteur Filip Peeters toe aan zijn regiedebuut. Bij de cast horen allerlei bekende namen zoals Tom Audenaert, Ben Segers, Nathalie Meskens, Jonas Van Geel en Adriaan van den Hoof.

In WAT MANNEN WILLEN zijn mannen op zoek naar geluk en liefde. Wouter (Jonas Van Geel) wil zich nog niet binden aan Nicky (Evelien Bosmans), tot ze zwanger is. Tim (Adriaan van den Hoof) gaat trouwen, maar plotseling krijgt hij last van bindingsangst. Muziekproducent Vincent (Louis Talpe) heeft evenveel feestjes als liefjes, maar hij zit vast aan Bruce (Gène Bervoets), een charmezanger die de wereld met liedjes wil veranderen. Roland (Ben Segers) wil vechten voor zijn ex-vrouw Suzanne (Nathalie Meskens). Bruno (Tom Audenaert) hoopt de ware online te vinden, al is een bezoekje aan de dierenspeciaalzaak interessanter.

Op de zonnige dag arriveren we op de filmset in Planckendael. Iedereen wordt tot stilte gemaand, maar dat lukt niet bij de papegaaien achter ons, ze maken een kabaal van jewelste! Een glimlachende Filip Peeters staat op de regisseurspost. Nathalie Meskens en Tom Audenaert spelen een scène voor de rode ibissen. Bruno en Suzanne spreken een eerste keer af, maar Suzanne beslist om af te wachten. Dat wordt herhaald: de eerste zin gaat telkens verloren door het lawaai van de papegaaien. “Heeft er iemand een loodjesgeweer bij?” vraagt Peeters lachend. Ook vliegtuigen zorgen voor hinder.

Dan wordt er opgesteld voor de tweede scène en is er tijd voor een boterham. Wanneer Tom Audenaert op de set wordt geroepen, wil iemand kijken of er wat tussen zijn tanden is blijven zitten. “Mijn tanden zie je toch nooit”, antwoordt hij. Ben Segers komt aan, ook hij heeft tijd voor een boterham én een foto met een jonge fan.
Ondertussen is Filip Peeters bezig met het inblikken van shots van de rode ibissen. De vogels willen echter allesbehalve meewerken; de filmregisseur slaat met papieren op de kooi en roept luid AAAH. Een dergelijk tafereel zie je niet vaak!

De tweede scène is eveneens bij de vogels, maar deze komt later in het verhaal. Suzanne heeft een beslissing genomen over Bruno en neemt het initiatief. Ze gaat naar de plek van hun eerste afspraak. Maar niets is zo simpel als het lijkt, Roland, Suzannes ex, merkt de ontmoeting op.
Werken met kindjes vlot niet altijd: een meisje wil niet meer en wordt streng toegesproken door de opnameleidster. Nog een trucje dat gebruikt wordt bij kinderen: snoepzakken! Wanneer Ben Segers even niet op de set moet, praat hij met de pers. Snel wordt duidelijk dat niet alleen het meisje van daarnet op de vingers wordt getikt! “Ben, je moet even zwijgen!”, roept de opnameleidster.

“Het is speels, het is heel fijn draaien. Filip doet dat echt fantastisch. Je spreekt dezelfde taal. Hij spreekt heel erg vanuit wat hij weet. Het gaat bij hem ook vaak over punten en komma’s. Dat vind ik echt zalig”, vertelt Meskens, die acht draaidagen heeft.

WAT MANNEN WILLEN kom op 25 november in de bioscoop

Geschreven door ROBIN STEURS
 
onomatopee