Opnames Cléo van start

In Brussel zijn de opnames begonnen van CLEO, het langverwachte langspeelfilmdebuut van Eva Cools, de maakster van twee pittige korte film ‘Las Meninas’ en ‘El Camino del deseo’. De opnames duren zeven weken.

Het psychologisch drama CLEO speelt zich integraal in Brussel af in een nieuw samengesteld gezin. Eva Cools: “En zoals in elk tweetalig gezin met kleine kinderen in Brussel wordt er afwisselend in het Nederlands en in het Frans gecommuniceerd.” De hoofdrol is voor Anna Franziska Jäger, de jonge actrice die na rollen in My Queen Karo en Booster nu het echte hoofdpersonage van de film is. Het meisje dat haar beide ouders in een auto-ongeval verliest, revolteert op deze dramatische gebeurtenissen op een vrij introverte manier. Zij gaat piano spelen, ook als een eerbetoon aan haar vader die een bejubelde concertpianist was. Andere rollen zijn er voor onder meer Martha Canga Antonio, Natali Broods en Yolande Moreau.

CLEO kreeg financiële steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en Screen Brussels, maar – jammer genoeg – niet van de Franstalige Gemeenschap, ook al zijn bijna alle opnames in het Brusselse en is een belangrijk deel van cast & crew Franstalig. Producent Lunanime, filmmaakster Eva Cools en dirigent Dirk Brossé zijn overigens nog op zoek naar minstens 300 muziekliefhebbers die dankzij hun financiële steun willen bijdragen aan een unieke en speciale concertopname. Op maandag 5 maart wordt in het concertgebouw in Eindhoven het integrale Piano Concerto nr. 2 van Sergej Rachmaninov uitgevoerd door de Gents-Oekraïense pianist Vitaly Samoshko (in 1999 winnaar van de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd) en een symfonisch orkest onder leiding van Dirk Brossé. Stort vandaag nog uw steun en geniet zo op 5 maart van een unieke concertavond.

Meer details voor deze wel zeer speciale crowdfunding-oproep vindt u op www.cleodefilm.be

Geschreven door FREDDY SARTOR
 
onomatopee