Oproep BREEDBEELD Kortfilmfestival

Antwerps platform voor fotografie, film en mediakunst BREEDBEELD ziet het zitten. Met een nieuwe naam (tot begin 2018 het stijvere Centrum voor Beeldexpressie), een fikse reorganisatie en een opgefriste lay-out van hun website is het toe aan een nieuwe adem. Spring mee op de wagen en stuur je film in voor hun kortfilmwedstrijd. Deadline: 6 oktober.

Het zevende kortfilmfestival van de organisatie breidt ferm uit van een naar drie dagen (8 tot 10 november) en zal onder meer samenwerken met Filmmagie voor zijn kortfilmprogrammatie. Door de verhuizing van Cinema Zuid naar het uitgaansplein Mechelseplein, in de voormalige Studio Herman Teirlinck, verhuist ook BREEDBEELD Kortfilmfestival, voorheen Ciné Public. De kern van het festival blijft de kortfilmwedstrijd, die vanaf heden openstaat voor inzendingen. BREEDBEELD verwelkomt opkomend talent (ongeacht de leeftijd) en stelt daarom als voorwaarde dat de film niet gemaakt is in opdracht van een productiehuis of zender en geen steun heeft ontvangen van Screen Flanders, VAF of Tax Shelter. Studentenfilms, crowdfundingprojecten of no/lowbudgetproducties zijn dus welkom.

Het festival gelooft in genres, want het deelt prijzen uit voor de Beste Fictiefilm, de Beste Documentaire en de Beste Animatiefilm. Verder is er een opvallende prijs voor de Beste Cineast zonder Filmopleiding. De winnaars krijgen een cheque van 1000 euro, verschillende sponsorprijzen zoals een schrijfopleiding, en een jaarabonnement op Filmmagie.

Buiten de wedstrijdselectie plant BREEDBEELD een rondetafelgesprek met verschillende spelers van de filmsector, programma's door Kortfilm.be, De Imagerie, Because We Are Visual en Filmmagie, De Nacht van de Jeugdzonde gecureerd door Jan Verheyen (8 november) en een feest met filmmuziek.

Lees hier het verslag van de vijfde editie van het festival. Meer info over het precieze programma van de komende editie volgt na de zomer. Inschrijven voor de wedstrijd doe je hier.

Geschreven door CHARLOTTE TIMMERMANS
 
onomatopee