Streamen buiten de mainstream: Le Cinéma Club

Terwijl Disney+ Belgische inkomsten misloopt en we gezamenlijk Netflix plat surfen, zoekt ‘Filmmagie’ uit waar filmparels buiten de mainstream schitteren. Het streamingplatform Le Cinéma Club vernieuwt wekelijks zijn aanbod: één eigenzinnige, vaak korte film.

Elke week één film gratis streamen. Zo luidt de slogan van Le Cinéma Club. Zeven dagen lang kunnen bezoekers van over de hele wereld op lecinemaclub.com een werk bekijken passend binnen een gevarieerde selectie. Hoewel de site voornamelijk kortfilms vertoont, wisselt het aanbod tussen de meest uiteenlopende thema’s, waaronder films van rijzende sterren tot onderbelichte werken van gevestigde namen. Met de wortels in New York en Parijs fungeert Le Cinéma Club als de wekelijkse ontmoetingsplaats voor filmmakers wereldwijd.

Deze week staat het energieke FIT MODEL van Myna Joseph op het programma. De voor het New York Film Festival geselecteerde kortfilm volgt een hectische dag in het leven van freelancer en model Lu. Zich haastend door de straten van New York haalt Lu maar net haar afspraken en lijkt de dertiger moeite te hebben om de eindjes aan elkaar te knopen in de roemrijke stad. Sleurend met het gewicht van de dag en verdwaasd door de oppervlakkigheid van haar mede-New Yorkers probeert Lu het hoofd boven water te houden. Lucy Owen (Miss Sloane) draagt de rol van Lu en schreef samen met Joseph aan het script, dat steunt op de ervaring van beiden. Joseph laat de camera de met haar zware zakken zeulende vrouw vanuit verschillende hoeken bestuderen om uiteindelijk steeds weer naar de verwarring in de ogen af te glijden. Een verhaal in een van de kernsteden van Le Cinéma Club met een hint naar de hardheid van de mode-industrie en dus een knipoog naar de sponsor van het platform Chanel.

Je kan FIT MODEL nog bekijken tot 27 maart op lecinemaclub.com.

Geschreven door PIETER DESAEVER
 
onomatopee