Sundance op tv

Het Sundance Channel zendt vanaf 5 mei aangepaste programma’s in première uit: nooit vertoonde films en exclusieve reportages over het Sundance Festival-London met een blik van en achter de rode loper. Het Sundance Festival-London is een spin off van het gerenommeerde Amerikaanse filmfestival Sundance, dat de onafhankelijke film in de spotlights wil plaatsen. Dit jaar maakt het festival voor een eerste keer de overstap naar Europa met de spin off in de O2 Arena in Londen, tussen 26 en 29 april. De films die eerder dit jaar werden voorgesteld in Park City, Utah gaan er in première. Daarnaast zullen optredens, discussies en panels het programma vervolledigen.

Dankzij het nieuwe digitale kanaal, beschikbaar via Telenet en Belgacom TV, wordt de Vlaamse kijker de mogelijkheid geboden om films amper enkele maanden na hun première op het Amerikaanse Sundance 2012 op het tv-scherm te bekijken. Twee gloednieuwe films zijn alvast CALIFORNIA SOLO (foto) van de Amerikaanse schrijver en regisseur Marshall Lewy met in de hoofdrol Robert Carlyle, over een gewezen Britpop rocker die nu werkt op een boerderij even buiten Los Angeles. Hij riskeert het land te worden uitgezet wanneer hij opgepakt wordt voor rijden onder invloed. En in de Braziliaanse prent FATHER’S CHAIR (A CADEIRA DO PAI) van regisseur Luciano Moura leert een door zijn carrière gedreven vader de waarde van familie kennen wanneer zijn vijftienjarige zoon van huis wegloopt . Beide films worden op 6 mei uitgezonden.

Het Sundance Channel plant in de nabije toekomst ook reportages, programma’s, interviews en filmpremières van de grootste festivals ter wereld zoals Cannes en Venetië.

Geschreven door NIELS LAVEREN
 
onomatopee