Topcast in nieuwe Faits Divers film Brasserie Romantiek

“We maken het allemaal mee. Ik ben er van overtuigd dat de film iedereen gaat aanspreken. Iedereen komt in aanraking met liefde,” vertelt regisseur Joël – Dubbelleven –Vanhoebrouck op een persconferentie over zijn eerste langspeelfilm, BRASSERIE ROMANTIEK. Deze film behoort tot de nieuwe reeks Fait Divers van VTM, met als voorganger WEEKEND AAN ZEE. Een lang verwachte film die al enkele malen werd uitgesteld. “Een lang proces van herschrijven, pre-producties, cast contacteren en wachten op de nieuwe Fait Divers-reeks zorgden voor de lange uitstelperiode,” zeggen VTM productiehoofd fictie Jan Creuwels en producent Dries Phlypo.

De film speelt zich af in Brasserie Romantiek, een succesrestaurant, tijdens één van de drukste avonden van het jaar: Valentijn. De uitbaatster, Pascaline, en Chef-kok Angelo hebben een toepasselijk liefdesmenu op de kaart gezet en alles tot in de puntjes voorbereid. Er kan niets verkeerd gaan. Tot een oud lief van Pascaline opduikt. Langzaamaan begint ze de controle over de avond te verliezen en niets loopt meer zoals verwacht.

BRASSERIE ROMANTIEK is een romantische komedie van de scenaristen Jean-Claude van Rijckeghem en Pet van Beirs, die eerder het scenario van de Vlaamse succesfilm AANRIJDING IN MOSCOU schreven, van Christophe Van Rompaey. “Mijn televisie-ervaring zorgt ervoor dat ik snel kan werken, hoewel je met film toch wat voorzichtiger moet omgaan. Elk detail wordt waargenomen, dat is het grote verschil met televisie.” De film zal gefilmd worden op amper 24 draaidagen. “24 is echt niet veel. Maar het moet lukken. De planning en pre-productie maakt dat we een deel van ons huiswerk reeds gedaan hebben.” De trotste regisseur en scenaristen stelden hun verbluffende cast voor. “Een dergelijke film met een eenheid van tijd en ruimte – de film speelt zich integraal af in de keuken en in de brasserie – vereist een topcast”. Een echte acteursfilm, met onder andere Sara De Roo, Axel Daeseleire, Filip Peeters, Barabara Sarafian, Tine Embrechts en Koen De Bouw. Die laatste nuanceert de positieve aspecten van een acteursfilm: “De moeilijkheid ligt hier om te voetballen met een ploeg van 24 spelers, terwijl je normaal met 11 speelt”.

Op de vraag wat hen net aantrok, wist Filip Peeters een duidelijk antwoord te geven: ‘Het scenario is echt top. Het is een ontzettende uitdaging want het moet volledig juist gespeeld worden, want anders wordt het niets.”Sara De Roo en Axel Daeseleire hadden reeds met de regisseur gewerkt in verscheidene televisieseries.

De opnames van deze komedie vinden plaats van 11 april tot en met 16 mei. De release is gepland in het najaar: 12 december 2012.

Geschreven door PETER DE KLERCK