Vermist zes keer genomineerd

VERMIST, de niet onverdienstelijke misdaadserie op VT4 is voor het tweede opeenvolgende jaar voor liefst zes categorieën genomineerd op het gerenommeerde tv-festival van Monte Carlo.

VERMIST staat in de categorie Beste Drama te pronken tussen onder meer BOARDWALK EMPIRE, THE GOOD WIFE en DOWNTOWN ABBY. Daarnaast heeft de reeks waarvoor intens wordt samengewerkt met de Cel Vermiste Personen, nominaties te pakken in de categorie Beste Acteur (Kevin Janssens en Axel Daeseleire), Beste Actrice (Joke Devynck en Marianne Devriese) en Beste Producer (Philippe De Schepper - Eyeworks).

VERMIST is al langer een (inter)nationaal succesverhaal. Gemiddeld 442.000 kijkers stemden in het najaar af op VT 4 om het derde seizoen te volgen. De serie was intussen al te zien in 91 landen. Op dit moment is de ploeg volop bezig met de opnames van het vierde seizoen. Doorgewinterde regisseurs zoals Jan Verheyen en Joel Vanhoebrouck worden vervoegd door een betrekkelijke nieuwkomer, Cecilia Verheyden. De vorige drie seizoenen zijn op dvd verkrijgbaar.

De prijsuitreiking is voorzien voor half juni in Monaco. Behalve VERMIST versierde ook nieuwkomer RED SONJA (te zien op Canvas) een nominatie in de categorie Beste Komedie.

Geschreven door NIELS LAVEREN
 
onomatopee