Vlaamse kortfilm naar Cannes

MONT BLANC, een korte film van Gilles Coulier, is uit niet minder dan zo'n 3500 inzendingen geselecteerd voor de competitie van het volgende Filmfestival van Cannes dat half mei begint. Een tiental kortfilms maakt in Cannes kans op de Gouden Palm, die op de slotavond van het filmfestival, zondag 26 mei, zal worden uitgereikt door juryvoorzitter Jane Campion (The Piano)

MONT BLANC, een sfeervolle, tragikomische schets van een getormenteerde vader-zoonrelatie, vertrekt van de droom van de zieke vader om nog eenmaal de Mont Blanc te zien...

Dankzij zijn afstudeerwerk aan de filmschool Sint-Lukas in Brussel, 'IJsland', rijfde Gilles Coulier in 2009 een WildCard van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) binnen. Het is met dat geld, een startkapitaal van 60.000 euro, Felix Van Groeningen als coach, Dirk Impens (Menuet) als producent én Wim 'Offline' Willaert als (favoriete) acteur dat de Oostendenaar MONT BLANC kon maken.

Coulier was al eerder in Cannes toen zijn briljante acteursfilm 'IJsland' – een en al sfeer – door Cinéfondation, een prestigieus kortfilmprogramma, was uitgenodigd.

MONT BLANC was in september in première te zien op de openingsavond van de vorige editie van het Filmfestival van Oostende.

Geschreven door FREDDY SARTOR
 
onomatopee