Workshop filmkritiek 22 juni, Brussel

In samenwerking met Filmmagie organiseert het Brussels Film Festival een workshop filmkritiek. Na de vertoning van THE STUDENT van Kirill Serebrennikov, onlangs gepresenteerd tijdens het Festival van Cannes, zal Freddy Sartor, jarenlang hoofdredacteur van Filmmagie, de deelnemers op interactieve wijze inleiden in de filmkritiek.

Over THE STUDENT:

De knappe, slimme tiener Veniamin leeft in Kaliningrad in Baltisch Rusland. Hij stort zich in een  fundamentalistische, waanzinnige lezing van de Bijbel, laakt meisjes die een bikini dragen in plaats van een badpak en verwerpt  de evolutietheorie.  Hoewel de school zeer ver meegaat in zijn ideeën, loopt Veniamins spirituele ontwaken helemaal uit de hand en wordt steeds gewelddadiger. Het thema, maar ook de gedurfde visuele keuzes en zijn gracieus gechoreografeerde sequenties getuigen van het lef en talent van cineast Kirill Serebrenikov. De overtuigende vertolkingen verlenen deze infernale duik in het religieus obscurantisme van een ongelooflijke intensiteit. Een actuele kritiek, doordesemd van bijtende humor en één van de ontdekkingen van de Un Certain Regard sectie op het laatste festival van Cannes.

Bekijk hier de trailer.

Praktisch:

  • Woensdag 22 juni om 16u00 (film) - workshop: 18u - 19u30 bij Flagey
  • Tickets voor de film zijn binnenkort online verkrijgbaar of aan de billeterie van Flagey aan € 7,5 (of € 5 indien gebruik wordt gemaakt van de Pass, 5 films voor € 25)
  • Graag inschrijven voor de workshop via kristof@brff.be
  • Meer info

 

 

 

Geschreven door CHARLOTTE TIMMERMANS
 
onomatopee