Angel Has Fallen

Na Olympus en Londen is het nu aan de 'guardian angel' van de president om te vallen in ANGEL HAS FALLEN. Jammer genoeg gaat ook de kwaliteit van dit derde franchiseproduct overkop.

Het derde (en finale?) deel in de ‘Fallen’-serie plaatst testosteronbom Mike Banning (Gerard Butler) opnieuw voor hete vuren. In Olympus Has Fallen (2013) diende deze gedegradeerde lijfwacht de Amerikaanse president uit de klauwen van Noord-Koreanen te bevrijden en in een adem een nucleaire aanval op de VS af te wenden. Ook in London Has Fallen (2016) lag de enige hoop om de wereld van een catastrofale ramp te behoeden in handen van de inmiddels gepromoveerde Banning, de Amerikaanse president die zich in een martelaarsrol wringt en zijn immer gefocuste vicerechterhand Trumbull (Morgan Freeman). Ondertussen zijn promoties troef: Trumbull is nu president, en Banning wordt voorgedragen als de nieuwe directeur van de Amerikaanse geheime dienst. Complottheorieën doen de ronde wanneer de president tijdens een visserstripje aangevallen wordt door gewapende drones die de voltallige beveiligingsequipe uitschakelen, op Banning na. De president verzeilt daarbij in een coma. Banning is meteen verdachte nummer een. Wat volgt is een kat-en-muisspel tussen Banning die zijn naam wil zuiveren, de Amerikaanse autoriteiten en de echte verantwoordelijken achter de aanslag. Was de eerste ‘Fallen’-film, onder leiding van Antoine Fuqua, een onderhoudende achtbaanrit die de kijker een geslaagd rad voor de ogen draaide, en het tweede luik van Iranees Babak Najafi vluchtig entertainment, dan gaat deze derde episode met de relatief onbekende Ric Roman Waugh aan het roer gebukt onder metaalmoeheid. Nonchalant uit de losse pols gefilmde en bliksemsnel gemonteerde actieshots slagen er niet in om het gebrek aan originaliteit, logica en diepgang te verhullen. Integendeel: ze bezorgen de kijker bij momenten bijna een migraineaanval – waar allicht niet geheel toevallig de protagonist ook mee te kampen krijgt.  Niet dat ANGEL HAS FALLEN terminaal afglijdt naar ramptoerisme: wie kickt op explosies, wilde achtervolgingen, crashes en Tony Scott-achtige montages beleeft absoluut enkele dolle momenten. Maar wie intelligente plotwendingen en achtergronden verwacht, verveelt zich steendood.

Vertoningen: Cinenews.be

Meer reviews vind je maandelijks in print, te bestellen via info@filmmagie.be, te koop bij een van de verkooppunten of maandelijks in je bus met een abonnement.

Geschreven door DIMITRI DEWEVER

Angel Has Fallen

30/08/2019
Regisseur: 
Muziek: 
Genre: 
Productiejaar: 
2019
Distributeur: 
Kinepolis Film Distribution

Media: