The Huntsman: Winter's War

De makers van deze prequel annex sequel op Snow White and The Huntsman (2012) hebben overduidelijk aandachtig de populaire animatiehit Frozen bestudeerd. Net zoals die instant Disney-klassieker draait het verhaal van THE HUNTSMAN: WINTER'S WAR om twee rivaliserende zussen, van wie de ene de hele omgeving tot bitterkoude ijsvlaktes kan herscheppen. Alleen is deze sprookjesachtige fantasyfilm van de debuterende Franse filmer (en geroutineerde effectenspecialist) Cedric Nicolas-Troyan nog vileiner en grimmiger. Charlize Theron herneemt haar rol als de gemene heks Ravenna.  

Zowat op alle vlakken lijkt zij de tegenpool van haar aanvankelijk goedhartige jongere zus Freya (Emily Blunt). Ravenna kijkt toe hoe de pasgeboren dochter van Freya om het leven wordt gebracht en belet haar zus om nog lief te hebben, waarop Freya een ijzige kracht ontwikkelt. Als solitaire IJskoningin leidt Freya vanuit haar kille paleis een leger van jonge jagers op om haar tegen de grillen van het leven te beschermen. De krijgers dienen zich echter aan één belangrijke regel te houden: ze mogen nooit liefhebben. Het duurt niet lang of de vete tussen de zussen neemt epische proporties aan. In het heetst van de strijd werpt Eric (Chris Hemsworth), de beste jager uit het kamp van Freya, zich op als held om zijn koningin te beschermen. Eric kan daarbij rekenen op de onvoorwaardelijke steun van Sara (Jessica Chastain), een onverschrokken krijgster die erin geslaagd is om tegen alle wetten in toch zijn hart te kapen.  

Freya komt tussen de twee tortelduifjes te staan, en dan blijkt dat ze even harteloos als haar gemene zus is geworden. Overwint echte liefde werkelijk alles? De schermmagie blijft veelal gelimiteerd tot een demonstratie van digitale trucjes en nieuwe softwaremogelijkheden. Ook de liefdeschemie tussen de twee hoofdrolspelers is ver te zoeken. De visuele vertelstijl en de manier waarop alles is gemonteerd, geeft een nogal rommelige indruk. Hoe de film eruit gezien zou hebben als Frank Darabont aan boord zou zijn gebleven, daar hebben we het raden naar. Wat we wel weten: THE HUNTSMAN: WINTER'S WAR is flitsend oogsnoep, waarbij de vertelling en de personages over zowat de hele lijn ondergeschikt blijven.

Geschreven door DIMITRI DEWEVER

The Huntsman: Winter's War

20/04/2016
Genre: 
Productiejaar: 
2016
Distributeur: 
Sony Pictures

Media: