I Give It a Year

“Ze blijven populair die romantische komedies, laat ik er eentje maken”, moest Dan Mazer gedacht hebben toen hij aan zijn I GIVE IT A YEAR begon. Nadat hij zowel producent als schrijver was geweest van de…euh komedies Ali G Indahouse, Borat en Brüno, slaat hij een andere weg in, zonder Sasha Baron Cohen, oef! Jammer genoeg slaat hij de bal meer dan mis, want romantisch vonden we I GIVE IT A YEAR niet en komisch nog minder.

De lieve weirdo en schrijver Josh trouwt na zeven maanden met Nat. Ze proberen hun huwelijk vol te houden, maar na amper negen maanden zien we hen bij een relatietherapeute met zelf zware huwelijksproblemen. Die laatste is maar een van de vele zogezegd grappige personages in de film. Uiteraard valt Nat voor haar nieuwe, knappe en charmante opdrachtgever Guy en heeft Josh nog gevoelens voor zijn ex Chloe, vertolkt door Anna Faris, die we het beste kennen van haar rol als hysterisch hijgende Cindy Campbell in de Scary Movie-films.

Waarom deze vier iets in elkaar zien en tegelijk ook weer niet, is onduidelijk. Geen enkele van de vier personages heeft iets karakteristiek, iets liefs of iets grappigs. Nat bijvoorbeeld zou je bijvoorbeeld kunnen omschrijven als een oppervlakkige workaholic die valt voor de looks van Guy, ook al laat hij onder het mom van een privé-meeting een violist binnen, twee duiven rondvliegen in een kamer en oesters serveren – ik kreeg er warempel de kriebels van – maar ze vindt het wel gênant wanneer haar man zich op de dansvloer amuseert.

Geschreven door ELKE RAMSDONCK

I Give It a Year

10/04/2013
Regisseur: 
Productiejaar: 
2013
Distributeur: 
eOne

Media: