Ice Age 4: Continental Drift

Voor de fans zal deze nieuwe sequel van de Ice Age belevenissen van mammoet Manny, luiaard Sid en sabeltijger Diego perfect in orde zijn. Plezier gegarandeerd, zeker als er nog een massa andere fans in de zaal zitten. De niet Ice Age fans zullen de computeranimatie prima vinden, niet met alle grappen kunnen lachen en zich afvragen of vier keer uit hetzelfde prehistorische vaatje tappen niet teveel van het goede is.

Dit keer dienen onze helden 94 minuten lang het hoofd te bieden aan uiteenscheurende en op drift slaande continenten. Een fenomeen dat, anders dan de uitleg in de schoolboeken, op gang gezet is door de klungelige eekhoorn Scrat, in zijn voortdurende achtervolging van een behekste eikel. Manny, Sid en Diego hebben de handen vol met het redden van zichzelf, geliefden en vrienden. Ze belanden in de oceaan waar het natuurgeweld blijft toeslaan maar waar ook een troep bloeddorstige zeerovers, aangevoerd door oerang-oetan Kapitein Gutt, hen opwacht.

In nevenplots zien we hoe Manny’s eigenwijze tienerdochtertje Peaches zich afzet tegen haar al te strenge vader en hoe haar vriendschap met het molletje Louis haar kalverliefde voor de mammoetpuber Ethan in de weg staat. Diego leert Shira kennen, een verleidelijke soortgenote. En luiaard Sid bekommert zich willens nillens om zijn onhandelbare grootmoeder. Effenaf schitterende scènes zijn het muzikale piratenintermezzo Master of the Seas en de ontmoeting met de sirenes. Aan het eind keelt het heterogene gezelschap zijn boodschap de wereld in: We are family.

Ook de makers wilden met ICE AGE 4 CONTINENTAL DRIFT een familiefilm maken, grappig voor kinderen zowel als voor hun ouders. En wat met eekhoorn Scrat? Alleen zeggen dat het beestje aan het slot op weg is naar het eikelparadijs Scratlantis. Als dat maar goed afloopt.

Geschreven door LUK MENTEN

Ice Age 4: Continental Drift

27/06/2012
Productiejaar: 
2012
Distributeur: 
Fox

Media: 

Trailer: 

fbgVtGGDWzg